Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TITKOS ELRAGADTATÁS?

MIKOR JELENIK MEG AZ ANTIKRISZTUS?

Nagyon népszerű, de a Bibliából nem igazolható teória, mely szerint az Antikrisztus nem fog megjelenni, csak akkor, ha a szentek már elragadtattak — hét évvel a világ vége előtt.

Képtalálat a következőre: „elragadtatás kép”

Pál nem valami szuper emberről beszél, aki az általa írt levelek után 2000 évvel jelenik meg. Így írja a 7. versben: "Működik ugyan már a törvényszegés titkos bűne: csakhogy annak, aki azt még most visszatartja, félre kell az útból tolatnia." (2Thessz 2:7) Pál leveleiben már figyelmeztet az Antikrisztus kibontakozó lelkére. A VI. századra az Antikrisztus lelke már kifejlődött. A megtévesztés nagy drámájának befejező eseménye éppen a Messiás eljövetele előtt következik be: "És akkor fog megjelenni a törvénytaposó, akit megemészt Adon az Ő szájának lehelletével, és megsemmisít az Ő megjelenésének feltűnésével." (2Thessz 2:8)
 

A Messiás eljövetelekor elpusztul az Antikrisztus és nem fog megjelenni a második advent után. Lássunk még egy mindent megkoronázó Igét: "És láttam királyi székeket, és leültek azokra, és adatott nékik ítélettétel; és láttam azoknak lelkeit, akiknek fejüket vették Yahusha bizonyságtételéért és Elohim beszédéért, és akik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezükre; és éltek és uralkodtak a Messiással ezer esztendeig." (Jel 20:4)

Mennyire egyértelműen romba dönti a mai modern futuristák és próféciamagyarázók tanításait, ami szerint ők azt állítják, hogy az Antikrisztus kibontakozása és az ő bélyegének kivetése az első feltámadás után lesz, ami tulajdonképpen a titkos elragadtatás. Csakhogy a fenti Biblia-versek tisztázzák számunkra, hogy akik először támadnak fel Yahusha második eljövetelekor, ők már visszautasították az Antikrisztus imádását vagy bélyegének felvételét! Következésképpen már az első feltámadás előtt, azaz már jóval a Messiás második eljövetele előtt színre lép, és folytat elnyomó tevékenységet.

Mélységesen szomorú, hogy a futurista irányzat támogatói elsősorban protestánsok, akik a leginkább Róma kezére játszanak, és segítenek annak bizonyításában, hogy a Bibliában említett 'Antikrisztus' nem azonos a pápasággal. A titkos elragadtatásról, valamint a jövőben elérkező Antikrisztusról szóló tanítás a jezsuitáktól származik.

 

1850-re és 1860-ra már Amerikában is annyira elterjedt ez a tanítás, hogy a legnagyobb fellendülést egy Cyrus Ingerson Scofield nevű férfi által kapta, aki erősen hitt Darby tanításainak, melyeket be is jegyezte az általa írt, 1909-ben kiadott Scofield-féle kézi Biblia megjegyzéseibe. Azóta széleskörűen elfogadottá vált ez a látásmód - gyakran olyan emberek között is, akik egyáltalán nincsenek tudatában annak, hogy e hit nem keresztyén emberek által fejlődött ki az évszázadok során. Nagyon sok igazi keresztyén ember hiszi e tanítást, anélkül, hogy eredetét megkérdőjelezné.

Oswald Smith, Toronto neves írója és lelkipásztora "Megpróbáltatás vagy elragadtatás - melyik?" című füzetében írja, hogy ő is híven ezt a tanítást követte, de amikor nekilátott, hogy igazolja, rá kellett jönnie, hogy egy Biblia-verset sem talál ennek alátámasztására. Beismerte: "Arra tanítottak, hogy a görög szó, a 'parousia' mindig az elragadtatásra vonatkozik, és Yahusha dicsőséges eljövetelére más szavakat használ az írás. De rá kellett jönnöm, hogy ez nem igaz. Az Újszövetség összes írójának versein átmehetünk, hogy keressünk Yahusha két fázisban történő eljövetelét igazoló Biblia-verset vagy utalást, de egészen biztos, hogy kudarcot vallunk. Emberi kitalálásról van szó. Kutassanak és lássák meg! Nincs egy olyan vers sem a Bibliában, amely csak utalna is erre."

Akkor feltűnik az égen az Emberfia jele, és a mellét veri a föld minden népe, mert látja, amint az Emberfia eljön az ég felhőin, nagy hatalommal ésdicsőséggel

A végidő jelei

 

Mit jelent az, hogy valaki tanítvány? Ki az Antikrisztus? (1) Lukács 9.FEJEZET 1-9 - YAHUAH ÚTJA LIVESTREAM 20201031 12.30 - YouTube

 

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Molnár Mária

36-70-360-5060

marika.jezussal@gmail.comArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2022 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 31409
30 nap: 334
24 óra: 7